Funderingar för dagen

April

Påsken har passerat. Tonerna från ”Oh Happy Day” har klingat ut men kvar finns ljuset och längtan till ro och frid.

Det har varit ledigt i skolan och vi tog tillfället i akt att ta oss till Slottskogen. Att med en liten hand i sin bli stående vid Säldammen är som att befinna sig i gränslandet mellan det drömda och det verkliga. Man är tillbaka i sin barndom och samtidigt är man nu själv den källa till kunskap mina föräldrar en gång var för mig. Skata på latin mamma? Pica pica… Vad heter den här blomman? Kan en djurart tycka att en annan är vacker? Tror du pingvinerna längtar hem?

Kaffe, glass och mellan regndroppar en gnutta sol. Gräs, gult men med en botten av grönt.

Vi flanerar och man behöver inte åka till Paris för att möta våren.

Jag har inte kunnat förmå mig att skriva, mina tänkta romanfigurer står likt dockorna på Madame Tussaud´s still och väntar på regi. Någon liten text har publicerats på Instagram men mina diktböcker ligger på is. Mognar i väntan på en sån där magisk natt när pennan aldrig får nog av min hand och mitt hjärta.

I allt samlar jag stoff, idéer, ansikten, historier, intriger…söker uppslag att spinna vidare på. Läser nyfiket andras bloggar om skrivkramp och brist på lust, känner igen mig och andas ut…jag är inte ensam.

”Det kommer när det kommer”, säger mannen i mitt liv och ler…han vet vad han talar om, han är den som ser till att det finns nybryggt kaffe när timmarna vid datorn blir många och långa.

Tills dess tar jag för mig av alla dessa underbara dagar som kallas vardagar trygg i förvissningen att tiden är på min sida…

 

2 reaktioner till “April”

  1. Du tänker helt rätt! När tiden är mogen kommer du inte att kunna motstå viljan att sätta dina ord, meningar och din historia på pränt. Se vardagen som en välkommen vila inför det som komma skall 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s