Funderingar för dagen

Att bli den man vill vara

img_3974När julmat och tomtar är ett minne blott infinner sig nyfikenheten på det nya året. Knut manar oss den tjugonde dagen efter jul till nyordning på hyllor och fönsterbräden. Ljuset, det varma gula, som setts i fönstren har med ens gjort sitt. Januari brukar bli kallt och mörkt. På stadens gym flockas de som i enlighet med traditionen avgett löften om att bli bättre människor. Bättre på vad?

Att ta hand om sig är av godo men att tvinga sig till förändringar som inte är rotade i den egna viljan kan ge det dåliga samvetet otillbörlig näring. För vad är det vi vill, egentligen?

Det är din tid, ditt liv och dina förhoppningar. Hjärtats röst drunknar så lätt i verklighetens ständiga pladder. Det är en konst att stilla vänta på svar. Men belöningen kan bli större än du kunnat ana. Våga fråga dig själv vart du är på väg och hur du tar dig dit.

Resan har just tagit sin början och det är Du som står vid rodret!

//Marie

2 reaktioner till “Att bli den man vill vara”

  1. Väldigt sant, en fin text 😊 Och många av oss lägger så mycket energi på att simma mot strömmen, istället för att simma med och utnyttja kraften på rätt sätt. Gör om, gör rätt!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s