Funderingar för dagen

Enkel matematik

Jag minns själv när jag i skolbänken stretade och tvivlade när jag blev ställd inför oändliga rader av ekvationer. Vad skulle jag ha den här kunskapen till i det verkliga livet? Jag var inte ensam om att fråga mig detta.

När jag nu hunnit halvvägs i livets skola inser jag att de problem vi ställs inför kan vara just den lärdom vi behöver för att senare lösa ett problem vi ännu inte känner.

Så precis när jag vill lägga ner pennan och ge upp så tvingar jag mig själv att fortsätta ett tag till, att vända mina nederlag till lärdomar. Finslipa min kommunikativa förmåga. Nå dit jag vill på enklaste sätt utan att priset blir för högt. Inget i livet är gratis men jag undviker att låta andra betala för mina misstag. Jag vill bära mina egna kostnader.

Det finns saker i livet vi betraktar som obetalbara, ögonblick vi på förhand vet att vi aldrig kan köpa för pengar. Men det kan trots allt ha sitt pris. Jag kan tvingas avstå en kortvarig lycka i stunden för att skapa förutsättningar för långvarig harmoni.

Min orubbliga tro på människans godhet har fått sina törnar men i grunden tror jag på människors inneboende vilja att göra gott. Jag vågar inget annat. För vem vill vara rädd varje dag?

Hur tacklar du dina tvivel?

En reaktion till “Enkel matematik”

  1. Nej, ingen vill vara rädd varje dag… Hoppas du kan få möjlighet att fullt ut återupprätta din tro på människans inneboende godhet – även om den ibland är svår att tro på.
    Jag tror magkänslan bör spela en stor roll, inte så mycket analyser av situationer och vad som kan vara bra eventuellt dåligt inför framtiden. Att lyssna på de små viskande rösterna som säger om något är rätt eller fel.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s