Funderingar för dagen

Att bryta upp och börja om

Månadsskifte, däckskifte, en förberedelse för vårens ankomst. Något de flesta gör vid den här tiden. En längtan till värme och ljus. Hopp om långa dagar med sol, skratt, god mat och förtroliga samtal i långa, ljumma sommarkvällar.

Kanske har jag längtat extra mycket efter den här våren. Längtat efter värmen på mer än ett sätt. Det är inte bara dagarna som gått och däcken som skiftats. Det har blivit en skiftning i kulören på det hela taget. Jag har bytt ut mycket mer än vinterdäcken den senaste tiden.

Jag valde att bryta upp. Jag tog kärleken i handen när den visade sig. Lät mig svepas med trots att mina rädslor skrek högljutt. Lämnade det gamla och började om på nytt. Ny stad, nytt jobb, ny familj.

Inte utan att man ibland darrat en aning men alltid i trygg förvissning om att jag nu är precis där jag behöver vara.

Hösten 2015 debuterade jag med min diktsamling ”Stannar upp”. Kanske var det just det faktum att jag stannade upp rent bokstavligt som fick mig att skifta mitt fokus. Att jag helt enkelt tog timeout från sagan om mig själv och vågade se saker med nya ögon. När jag satte ord på mina känslor och delade de med andra förstod jag plötsligt vad jag ville säga mig själv.

Så här är jag idag. Med det nya. Inspirerad. Älskad. Trygg. Låt våren komma!

Tack Anna för att du vågade oss!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s