Funderingar för dagen

Kosmopolit

”Hela världen är min. Jag leker att jag är på väg. När fjärilar dras mot ljuset sugs jag obönhörligt in mot mörkret på det lilla murriga café som inryms på vår järnvägsstation. Ett litet hål i universum där folk är mittemellan någonting och någonstans. 

Släntrar lojt in på Pressbyrån för att botanisera bland allehanda internationella magasin om foto, konst och litteratur. Bläddrar förstrött fastän man inte får. Förförs av svartvita foton på städer och halvnakna kroppar. Härinne luktar det lite av den stora världen och min puls ökar. 
Jag väljer en tung tidning och köper en kopp kaffe på det nyss nämnda caféet. Tar sikte på det innersta hörnet där jag sedan omsorgsfullt plockar fram mina noggrant utvalda men inte alltför dyra läsglasögon och lutar mig tillbaka. Nu kan min inre resa börja… ”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s