Funderingar för dagen

Visst gör det ont när knoppar brister…

Detta är väl en fras som de flesta känner igen utan att ha doktorerat i svensk litteraturhistoria.

Den fantastiska dikten av Karin Boye som kommit att betyda så mycket för mig.

Så fint hon beskriver den tvekan och darrning som föregår det nya, oprövade…

Jag tog språnget. Lämnade grenen där jag suttit de senaste femton åren. Tog med mig fragment av det ”gamla” livet och började om på nytt. En ny plats, ett nytt sammanhang.

Ett rus av lycka och förväntan. Äntligen skulle jag få bo med henne jag höll så kär. Allt låg framför oss, en ocean av möjligheter. Vi skulle växa, vi skulle leka, vi skulle finnas där för varandra, alltid.

Tiden gick. Kärleken var stark men vardagen visade sig bli en oväntat svår motståndare.

Tänkte så det knakade. Försökte ta höjd och ge mig själv perspektiv. Fastnade, vingarna bar inte. Jag var en fågel i bur. Visserligen en bur av guld, men vad hjälper det om man inte har någon nyckel?

Så jag skaffade en nyckel. Bokstavligen. En egen nyckel, ett eget bo. Jag var rädd, jag grät, jag tvekade. Du var tom, besviken och arg. I några skälvande veckor vandrade vi på glas i en bubbla av obesvarade frågor och brustna löften.

Men något inom oss fick oss att förstå att detta var inte slutet, det var början på något nytt.

Vi ses nästan varje dag. Vilar när vi vill, promenerar var vi vill, är tysta, skrattar, gråter. Och varje vaken sekund tänker jag på hur lycklig jag är. Jag stod upp för mig själv och upptäckte att du fortfarande stod intill, vacker, klok och modig. Vi vågade. Vi fick behålla kärleken.

Idag står vi starkare än någonsin med varsin nyckel. I våra hjärtan bor vi fortfarande tillsammans.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s