Funderingar för dagen

Vinna till varje pris?

Att skriva är terapi. Man bearbetar och lär sig på vägen. Jag skriver för att få perspektiv. Jag vill inte låta rädsla och indignation ta över. Jag vill växa, inte krympa. Inte tiga och inte vara till lags. Men sanningen behöver inte betyda att du gör någon annan illa. Det är skillnad på att vara ärlig och att vara plump.

Men i en trasig relation är det lätt att gå vilse. Man hamnar i affekt, det gör ont överallt. Man hamnar i försvar. Projicerar och vägrar se sin egen del. ”Om bara min partner gjorde si eller så hade det inte blivit såhär.”

Men varför är det så svårt att säga förlåt? Vad är jag rädd för? Att förlora? Att bli utnyttjad? Att bli hånad?

Du behöver bara gå till dig själv. Om någon ber dig om ursäkt, skulle du då hånskratta eller säga: ”Där ser du, jag hade rätt från början!”

Troligtvis inte, det lär inte din partner heller göra. Men om det sker kanske man ska dra öronen åt sig. Får jag verkligen vara den jag är? Är jag älskad på riktigt?

Om du tvekar så våga fråga dig själv om ni verkligen är bra för varandra. Om du är där du vill vara?

Viktigt att man inte glömmer att en ”dålig” relation inte alltid är konfliktfylld på det sättet att man bråkar med sin partner. I många fall är det den inre konflikten, den som pågår inom oss som till sist får oss att bryta upp efter många år tillsammans.

Priset kan vara högt ibland men det kan också få oss att nå nya höjder inom oss själva.

Man blir starkare men på samma gång mindre rädd att visa sig sårbar!

För mig blev skrivandet en viktig ventil som gav mig möjlighet att utforska min egen innersta kärna. Att välja att publicera det man skriver är givetvis ett val som inte är enkelt. Men eftersom jag själv gärna läser andras livsberättelser tänker jag att orden kanske kan hjälpa en medmänniska att våga…

Våga vara värd! 🌟💪💗

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s