Funderingar för dagen

Flyttfågel

Björktrastar seglar utanför mitt fönster. De är på väg söderut, flyttfåglar. Hittar i regnet en pöl. Badar som barn i sensommarljus, ropar till varandra och lyften fylls av tjatter.

Jag står tre våningar upp i ett hyreshus i en mindre stad. Jag är en betraktare, men också en flyttfågel. Framför mig ligger den fjärde flytten på två år. Inte utan att man undrar om bopålarna håller för att ännu en gång slås ner i myllan. Kartongerna håller säkert men hur är det med ryggen och hjärtat?

Livet har gått i stå. Hyllor i köket som inte fylls på. Mjuka filtar och kuddar jag redan köpt tronar i sina påsar i ett hörn av vardagsrummet. Soffa har jag ingen, den flyttade hem till Ikea för två veckor sedan. Den ville aldrig ta emot min trötta kropp. Ville aldrig bli så där mjuk och välkomnande som den beskrevs på nätet…

Jag överlever mer än lever just nu. Men imorgon får jag nycklarna. Mitt nya bo, ett krypin som bara är vårt, lilla F, lilla L och jag hittar hem – igen!

😊 M

3 reaktioner till “Flyttfågel”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s