Funderingar för dagen

Huvudrollen

”Man kan inte ha det så här” ”Ni måste hjälpa mig”

Så låter det ibland… Även från mig…

Finns det en lösning och vem skall i så fall komma med den?

Är det vänta jag behöver göra eller ska jag agera?

”Jag kan inte ha det så här, jag måste hjälpa mig!”

Om det skaver kan det hjälpa att titta in i sig själv ett ögonblick. Varför kommer jag inte till min rätt? Vad är det som hindrar mig från att må bra?

Så länge vi betraktar oss som offer finns svaret i vår omgivning men om vi väljer att ta kommandot över våra känslor finns möjligheten att påverka…

Detta är inte första kapitlet i ännu en självhjälpsbok. Det är inte en uppmaning att ”vara stark” ” kämpa på” och ”det är inte hur du har det utan hur du tar det”. Det är bara några funderingar från en lite otålig och känslig femtioåring som gått på några minor…

Så ta det för vad det är, våga se det hela med jaget i centrum, försök att inte använda ordet man när du pratar om det som skaver. Det finns ändå inga facit i livet och alla är subjekt i sina liv. Lev ditt som du verkligen vill! Ge dig själv huvudrollen och se vad som händer.

Släng oförrätterna i en spann och töm den i vasken. Oavsett om du hängt upp dig på sura chefer, höga priser, övermogna avokados eller tacosås på finskjortan.

Trevlig helg! 🤗

En reaktion till “Huvudrollen”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s