Funderingar för dagen

I väntans tider

Advent. Nedräkningen har börjat. Vi samlar oss inför det som komma skall. Det vi ser fram emot eller det vi fruktar. En tid av förväntan. För många oro, saknad och sorg. Det är med blandade känslor vi möter julen.

Det ligger något stort i att vi i en sekulariserad tid ändå samlas kring denna högtid. För vissa av oss kommer det kanske bli som det alltid varit. För andra blir det nytt. Någon har fått tillökning, någon har mist sin livskamrat.

På radion hör vi om tindrande ögon, hårda klappar och nya rekord… Så kommer det alltid någon som säger att julen inte handlar om hur många paket man får. Att det handlar om att få tid till att träffas, umgås och stanna upp. I år är den personen jag. För mig handlar det om att vara nära de jag håller av. Jag vill inte tala om för dig hur din jul skall vara. Men jag tänker försöka uppleva en jul. Bara vara, ta in, samtala och skratta, kanske gråta. Utan att stirra ner i min mobil. Om jag klarar det återstår att se.

Så hur mycket jag än uppskattar sociala medier så tror jag att lite julledigt inte kan skada. Du gör som du vill. Men om du storknar av alla lyckliga scener i ditt flöde, betänk då att allt är inte guld som glimmar…

Vid pennan M. som i Merry Christmas 🎄

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s