Funderingar för dagen

Tajming

Hur vet man när man ska våga hoppa?

Rädslan att göra fel är min ständiga följeslagare. Jag mår fysiskt illa av att behöva välja. Jag är kvinnan som alltid har en plan B, ibland även C och D. Så har det alltid varit. Någonstans på vägen har jag uppenbarligen fått utdelning på den här strategin och därför fortsatt.

Nu vill jag göra annorlunda. Jag vill inte slösa bort nuet genom att alltför intensivt fokusera på vad som eventuellt kan gå snett längre fram. Jag vill inte vara rädd längre.

Det kostar att aldrig lita på andra människor. Att ständigt sträva efter kontroll och utgå ifrån att någon kommer att slarva, missa något eller ljuga. Det skapar inte bara rädsla utan även bitterhet. Små krokar att hänga ångesten på.

Jag vill ge mig hän. Jag vill lita på att det goda kommer, att jag är värd att må bra. Sluta misstro allt och alla. Våga chansa och lita på att människor vill mig väl. Inte dagligen granska och analysera allt som sägs och görs. Folk kanske har fullt upp med annat än att tänka på vad jag tycker, tänker eller mår…

Så varför nu? Vad får mig att våga hoppa?

En annan liten vandrare har kommit in i mitt liv och ställt mycket på ända. Har fått mig att omvärdera mycket av det jag trodde var jag. En människa som visat mig att 1+1=3 Summan av oss blir helt enkelt mer än 2. I detta låter vi varandra växa och pröva våra vingar i trygg förvissning att det aldrig kommer att bli minus.

Jag är fortfarande rädd ibland. Skillnaden är att jag vågar dela även de mest underliga tankar utan att framstå som tokig. För det finns andra som jag, högkänsliga, som förstår.

Jag lovar härmed att bli snällare mot mig själv.

//M 💗

2 reaktioner till “Tajming”

  1. Åh så gott att läsa🌹 det värmde hela vägen hit till San Agustin 🤗
    Du har så rätt att man inte ska spilla tid i onödan, den är värdefull i sin renaste form.
    Önskar dig all lycka oavsett vad den kommer innehålla.
    Så många kramar hela vägen till dig🌻🌻🌻

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s