Funderingar för dagen

Ibland drar jag inte ens upp gardinerna

Min hjärna är min bästa vän och min största fiende. Vi språkas vid på daglig basis, många samtal har karaktären av lite kallprat. Vi går igenom för och nackdelar med det rådande vädret, vi funderar över om vår budget ser ut att hålla för innevarande månad och vi lyssnar till musik med mer eller mindre stort engagemang.

Jag har ibland svårt för radio med reklam då jag tappar tålamodet. När jag nu ändå är helt ärlig kan jag ju lika gärna outa att jag faktiskt dopar mig med musik ibland. I bilen har jag en CD som suttit i över ett år nu. Det är Bossons ”Rockstar”. När den går igång kan jag och hjärnan släppa taget en aning och tänka friare. Det är som att komma ut på motorvägen efter att ha kört på en krokig grusväg. Jag lyssnar aldrig på den hemma, det är min bilmusik. Hemna har jag olika spellistor. ”Softa”, ”Skriva” osv.

Men eftersom jag vet vilka krafter som kan släppas loss när man hamnar i stämning så är jag lite restriktiv med min musik. Det är nog därför jag har den fula ovanan att ha TVn på med låg volym i bakgrunden. Det är tryggt och lagom tråkigt och är en bra kuliss när man skall röja hemma eller bara vara.

Men ibland vill man in i den där bubblan. Då kan musiken hjälpa mig att öppna stängda dörrar och blåsa friskluft i de innersta prången… Därinne ligger ord och gömda strofer och väntar på sin tid…

Adagio, Secret garden

https://open.spotify.com/track/4qqXbRF8ZWBLP9wwL8QtzB?si=vuHucZWESUGaYT6QuosiCw&utm_source=copy-link

En reaktion till “Ibland drar jag inte ens upp gardinerna”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s