Funderingar för dagen

Halvvägs

Att möta sig själv på halva vägen. När vi trodde att vi visste hurdana vi var, tänkte att nu har det nog hänt det som skulle hända. Nu kan vi ta plats i fåtöljen och betrakta livet. Just då. Just då får jag syn på någon som kommer runt nästa krök. Det är jag! Jag kommer med lätta steg och ett leende på läpparna. Jag känner igen mig. Det är jag. Så nu står vi plötsligt där jag och mig. Vi har uppenbarligen letat efter varandra i sådär ett halvt sekel.

Den flickan som fiskade krabbor och hoppade hage har idag gråa strån i pannan och skrattrynkor. Så vackra vi är, båda två. Mamman som vakade över det febriga lilla barnet har hunnit jobba i över 30 år och lär sig fortfarande.

Någonstans där på mitten vacklade vi lite jag och mig. Det var som om vi saknade riktning och fart. Rädslorna vann mark och vi gjorde reträtt in i det mörka. Tills det klarnade en dag och tröjan kändes trång. Så då smet vi iväg. Skulle hitta oss själva sa vi och försvann.

Så en dag när vi fortfarande var på resande fot kom ett årsbarn in i vårat liv. Skakade om och ruskade liv i det som nästan somnat. Då började tryggheten ropa att den ville ha oss tillbaka och vi flyttade hem. Så oväntat och så självklart.

Sitter här i skymningen med mina ord. Doften av nybakade småkakor driver in från köket. Så stilla är det i mitt bröst även om det tidvis pickar mer än lovligt.

Att möta sig själv i alla nyanser. Låta varje dag bli en överraskning. Så glad att vi hittat hit jag och mig ❤️

3 reaktioner till “Halvvägs”

  1. Käre tid så du får ihop orden. Tappar nästan fattningen så vackert är det.
    Aldrig har jag läst bokstäver som gör så varmt och gott samtidigt som de spritter av lycka och insikt. Du gör i sann mening själavård i varje skrymsle jag har på insidan.
    * niger fint och läser en gång till *

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s